Extern

Igor Prokpopchuk, noul ambasador al Ucrainei în România

Volodimir Zelenski a semnat miercuri, 4 mai, un decret special, prin intermediul căruia l-a numit în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în România pe Igor Prokopchuk.

Igor Prokpopchuk, noul ambasador al Ucrainei în România
Potrivit unui CV online, acesta și-a început cariera în 1992 ca atașat la Departamentul de Informații al Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe și vorbește limba engleză și cea rusă.

„Între 1994 și 1997 a lucrat la Ambasada Ucrainei din Marea Britanie, iar apoi, până în 1998, a lucrat la biroul din New York a Președintelui Adunării Generale a ONU. Din 1998 și până în 2001 a fost consilier în Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina, după care a activat în calitate de consilier la Ambasada din Marea Britanie până în 2004.
Următorii patru ani se întoarce în Ministerul de Externe unde se ocupă de relațiile bilaterale cu țările din Europa Centrală și de Est, Balcani și Caucazul de Sud. În 2008 ajunge ambasadorul Ucrainei în Lituania, iar doi ani mai târziu devine șeful Misiunii Permanente a Ucrainei pe lângă OSCR, funcție pe care o ocupă timp de nouă ani, până în 2019″, se arată în CV-ul lui Prokopchuk

sursa