Showbiz

Ileana Stana Ionescu: „Nu mai sunt cum eram. Nimic nu e ușor în viață”

Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai apreciate actițe de la noi, a decis să părăsească sceana teatrului românesc în urmă cu cinci ani scrie romaniatv.net

„Vine o vreme când trebuie să știi să te retragi, să faci definitiv un pas în spate pentru ca publicul să-și amintească de tine in zilele cele bune, nu îmbătrânit și chinuit de gânduri. La 87 de ani nu prea mai ai ce să dovedești celor din jur sau ție însăți! Nici nu prea mai ai ce sa arăți. Nu mai sunt cum eram, nu mai arăt cum arătam. Îmi doresc ca publicul să mă țină minte așa cum eram înainte, de aceea am dispărut”, a declarat Ileana Stana Ionescu

„Am avut parte de mulți parteneri de seamă în cariera mea, dar doi au fost deosebiți. Este vorba despre Mișu Fotino și Dem Radulescu. Cu primul am jucat zeci de cuplete la televiziune, cu Bibanul,  în filme de neuitat. Glumind, îmi spunea  deseori că spectatorii și telespectatorii se vor sătura de fețele noastre”, și-a amintit actrița.

„Ne-am tot mutat, dar în ultimii ani ani destinul a făcut ca eu și soțul meu să locuim astăzi între străzile și , undeva in Pipera, într-un cartier nou cu străzi cu nume de actori celebri. Noi stăm pe , după numele cunoscutului regizor, dar cu Petruț a fost multă vreme coleg soțul meu, în timp ce eu cu am avut epoca noastră de glorie!”, a mai spus ea.

„Nimic nu e ușor în viață. Dar ceea ce am făcut, am reușit să facem cu pasiune, în cele mai multe dintre ocazii. Astăzi, când ne revedem la televizor, eu și soțul meu, Andrei Ionescu, deseori nici nu ne mai uităm la piesa de teatru sau la filmul propus. Încă știm replicile pe dinafară, dar în același timp există încă și bucuria lucrului bine făcut”, a declarat actrița.

Ileana Stana Ionescu este o actriță română, născută pe 14 aprilie 1947 în comuna Vâlcelele, județul Olt, România. Ea este cunoscută pentru contribuția sa remarcabilă la teatrul și cinematografia românească. Ileana Stana Ionescu a avut o carieră de succes și a jucat în numeroase spectacole de teatru, filme și seriale TV.

Printre cele mai notabile realizări ale sale se numără colaborarea îndelungată cu Teatrul Bulandra din București, unde a interpretat numeroase roluri de-a lungul anilor. De asemenea, a jucat în filme celebre ale cinematografiei românești, precum „Păcală se întoarce” (2006) și „Portretul luptătorului la tineret” (2010).

Ileana Stana Ionescu este recunoscută pentru talentul și versatilitatea sa actoricească, interpretând atât roluri dramatice, cât și comedice. Ea a primit numeroase premii și recunoașteri pentru munca sa în domeniul teatral și cinematografic din România.