Advertoriale

Imprumutul rapid din fata calculatorului – cum il obtii si ce implica

Nevoile oamenilor nu tin cont de bugetul lor, ele trebuie pur si simplu satisfacute. Uneori insa se intampla ca veniturile unei persoane sa nu poata acoperi cheltuielile care apar, mai ales cand este vorba de unele mai consistente, precum: achizitionarea sau repararea unei masini, necesitatea unor proceduri medicale sau analize costisitoare,  renovarea apartamentului, taxele de studii sau restante la plata unor facturi.

Pentru toate acestea insa, exista creditele pe termen lung nebancare, care difera de cele bancare prin faptul ca se acorda mai usor, cu mai putine acte si fara a sta la un ghiseu, in schimb cu dobanzi mai mari.

Cum se poate obtine un imprumut pe termen lung nebancar

Sunt numeroase institutii financiare nebancare (IFN) pe piata, fiecare cu conditiile specifice de acordare / rambursare si cu praguri minime si maxime in privinta sumelor de bani. Acestea pun la dispozitia celor interesati mai multe produse financiare: credit doar cu buletinul, imprumuturi pe termen lung, credite ipotecare, refinantari etc.

Unele IFN-uri prezinta in portofoliul lor oferte de credite cu perioade lungi de rambursare care pot depasi chiar si 10  ani si pentru care este nevoie de regula de garantii imobiliare.  Daca sunt acordate pentru o perioada mai scurta, de pana la 5 ani, uneori nici nu se solicita garantii materiale.

Cei care isi doresc sa primeasca banii de care au nevoie printr-un astfel de imprumut este nevoie sa consulte ofertele de pe site-urile IFN-urilor, sa le compare si sa ia cea mai buna decizie, care sa fie potrivita cu nevoile, dar si resurselor lor, sunt de parere expertii financiari.

Din momentul in care s-au decis la un imprumut rapid de pe CreditRapid.ro, vor parcurge toti pasii necesari pana la primirea banilor: crearea unui cont, completarea si transmiterea cererii si a actelor, asteptarea raspunsului din partea IFN-ului.

Practic, 100% online, din fata calculatorului sau a telefonului, orice utilizator care indeplineste cateva criterii minime poate  obtine banii de care are nevoie: persoana majora, de peste 20 de ani (de regula), cetatean roman, cu carte de identitate valabila, care face dovada locului de munca printr-o adeverinta de venit (unele IFN-uri cer o anumita vechime la locul de munca), care are un cont bancar sau un card unde sa-i fie virati banii si, de asemenea care poseda un numar de telefon si o adresa de e-mail.

Ce implica un astfel de imprumut

Acest tip de credit difera de un imprumut nebancar urgent prin faptul ca se intinde pe o perioada mai lunga de timp si pot fi accesate sume mai mari. De aceea, este foarte important ca solicitantii sa se gandeasca bine si sa se documenteze in privinta tuturor aspectelor: perioada de indatorare, valoarea ratelor, dobanzile aplicate, valoarea totala a creditului de rambursat etc.

Spre exemplu, un IFN celebru din Romania, Provident acorda 20.000 de lei pentru 134 de saptamani. La Credit Prime se acorda pana la 4000 de lei pentru o perioada de 24 de luni. Un alt IFN, Ferratum Money poate credita pana la 19.000 de lei, pentru o perioada de 18 luni, dar trebuie luat in considerare ca dobanzile sunt mai mari ca in cazul bancilor.