Extern

Incendiu la ATI într-un spital privat. Flăcările au mistuit totul în câteva minute

Incendiu la ATI într-un spital privat. Flăcările au mistuit totul în câteva minute
Incendiu la ATI într-un spital privat. Flăcările au mistuit totul în câteva minute

Coronavirusul a adus saloane mai pline şi mai multe incendii la ATI. Ce ţări s-au confruntat cu problema în afara României în ultimele luni ale pandemiei de coronavirus.
Incendiu la ATI a unui spital din India, în urma căruia au murit cel puțin 5 oameni și alţii au fost răniţi este doar ultima dintr-un şir de tragedii. Pacienții erau infectați cu coronavirus, iar unitatea medicală ar fi una privată, informează AFP. Tragedia pare trasă la indigo cu cea petrecută la Spitalul Județean Neamț, în urmă cu două săptămâni.

Potrivit sursei citate, focul ar fi pornit de la secţia de Terapie Intensivă în care erau internaţi 11 bolnavi cu Covid. Cinci dintre ei au murit şi alţii, aflați în alte saloane ale spitalului, au fost răniţi. Spitalul este unul privat, situat în orașul Rajkot din vestul Indiei și trata pacienţi cu coronavirus.
O secție ATI a ars în întregime în India. Cinci pacienți infectați cu COVID au murit
„A avut loc un dezastru aici. Un incendiu a provocat o explozie în Unitatea de Terapie Intensivă. În prezent încercăm să identificăm modul în care a început focul. În acel moment erau 11 pacienţi internaţi la ATI”, a declarat Tejash Karmata, unul dintre reprezentanții unității medicale.

Potrivit Times of India, focul ar fi fost stins în aproximativ jumătate de oră, iar ambulanțele au preluat pacienții pentru a le oferi îngrijiri medicale. Bolnavii care au decedat aveau vârste curpinse între 60 și 70 de ani.

Se crede că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit. Cauza focului este în acest moment investigată de anchetatori. Incendiul din India amintește de tragedia petrecută în urmă cu doar două săptămâni la secția de Terapie Intensivă de la Piatra Neamţ, în care au murit 10 pacienţi Covid. Cauza incendiului este încă investigată și în România.
Incendiu la ATI. În mai, cinci persoane infectate au fost ucise de un incendiu izbucnit la o secţie de terapie intensivă într-un spital din Sankt Petersburg. Flăcările au pornit de la un scurtcircuit al unui ventilator, iar alţi 150 de pacienţi au fost evacuaţi de urgenţă.

sursa