Actualitate

Înmormântări interzise duminica – Anunţul a stârnit un val de ironii în mediul online

În Galaţi nu se mai fac înmormântări în ziua de duminică. Excepţie fac decesele provocate de virusul SARS CoV-2.

Începând de luni, 23 august, persoanele decedate din alte cauze decât COVID, nu se mai înhumează în ziua de duminică, anunţă Societatea Gospodărire Urbană, pe pagina de Facebook.

Înhumările au fost interzise duminica, din cauza numărului mic de gropari care nu pot acoperi toate zilele săptămânii.
Directorul societăţii susţine că înmormântările nu erau permise nici până în prezent. La Serviciul Cimitire programul de lucru este de luni până joi în intervalul orar 8.00 -18.00, vineri şi sâmbătă de la 8.00 la 14.00, iar duminica nu este program. Totuşi, înhumările se făceau şi duminica deoarece groparii veneau la cimitir în timpul lor liber pentru „micile atenţii”, susţine directorul societăţii Gospodărire Urbană.

„Eu înţeleg nemulţumirea oamenilor. Noi ne dorim să oferim nişte servicii cât mai bune la nişte standarde europene, ca în toate ţările civilizate. Noi nu am făcut decât să respectăm ce ne-a transmis ITM, în urma unor controale. Acest program este implementat de foarte mult timp. Nu se fac înhumări duminică. Groparii veneau la muncă duminică, dar fără să fie chemaţi de noi în mod oficial. Ei vin pentru că ştiu că primesc de la fiecare persoană care solicită înhumare acea atenţie. Eu nu am făcut decât să dau o decizie ca director general să schimb această cutumă, să le impun să nu mai vină la muncă. Era un mers al lucrurilor cunoscut de toată lumea, însă în urma unor verificări cei de la ITM ne-au recomandat să găsim o soluţie pentru a respecta legislaţia”, a declarat directorul Dragoş Magearu
În urma acestui anunț, oamenii au reacționat pe rețelele de socializare.

„Eu zic sa nu îl îngropăm nici sâmbăta, să aibă şi mortul weekendul lui liber”. „Măcar de-am putea “amâna” moartea… Ţara de idioţi mai suntem”.

„Adică moartea să ia pauza, ca în filme cu proşti”

„Asta mai lipsea! De parcă îţi alegi ziua în care să mori. Mare ţi-e grădina Doamneee”, a comentat o gălăţeancă.

„Nu mai înjuraţi degeabă şi vă amărâţi!!! Duminică să duceţi decedatul în faţă la Gospodărire şi să-l lăsaţi acolo!”

sursa