Politica

Iohannis: Să ne asumăm acest sacrificiu

Klaus Iohannis a lasat un mesaj frumos romanilor in pragul Sarbatorilor Pascale, relateaza spynews.ro.

Seful Statului a început urarea dorindu-le tuturor să întâmpine „Sfintele Paști în sănătate și pace sufletească!”, amintind de asemenea, ce contează de Înviere.
„Învierea Domnului este o celebrare a speranței într-un anotimp al renașterii. Biruința Vieții, acesta este mesajul pascal care ne umple sufletele de încrederea de care avem nevoie, în acest an mai mult decât oricând”, a mai spus Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a adăugat că „pentru noi toți, lumina Învierii a fost întotdeauna un prilej de a ne bucura alături de familie și de cei apropiați de căldura locului pe care-l numim „acasă”.
În continuare, Președintele României a precizat că, în contextul pandemiei de coronavirus, „din păcate, sărbătorile pascale de anul acesta ne găsesc într-o situație care ne obligă să aflăm mai mult în noi înșine, în casă și prin rugăciune, lumina și binecuvântarea Învierii”.

Astfel, din nou, Klaus Iohannis a făcut apel la români să rămână în locuințe, să nu meargă în vizite la rude.

„În aceste zile, ne manifestăm iubirea față de cei dragi tocmai renunțând să-i avem lângă noi. Suntem însă mereu în gândurile noastre aproape de ei, iar această comuniune spirituală este legătura cea mai puternică, adevărata forță care ne va da energia să depășim momentele dificile prin care trecem.

Să ne asumăm acest sacrificiu și să ne regăsim cu aproapele nostru în taina Învierii, precum și în rugăciune pentru alinarea suferințelor celor bolnavi și pentru sufletele celor răpuși de epidemie”, a mai transmis Președintele.
Klaus Iohannis a încheiat mesajul de Paște pentru români spunând că „Semnificația profundă a acestor zile este aceea că împreună, cu dăruire, iubire și credință vom ieși învingători din greaua încercare la care a fost supusă întreaga omenire”.

Și, desigur, nu în ultimul rând, „vă urez să primiți Sfintele Paști cu sufletele luminate de iubire, speranță și credință! Hristos a înviat!”.