Politica

Marcel Vela: “Le mulţumesc celor din Diaspora care au înţeles mesajul nostru şi nu vin atât de mulţi cât se preconiza în ţară pentru a sărbători Sfintele Paşti”

De la începutul pandemiei de coronavirus, 200.000 de români au revenit în țară, întorcându-se mai ales din „zonele roșii”, din țări cu număr mare de infectați cu COVID-19, precum Italia și Spania.

Autoritățile se așteptau ca același număr de cetățeni să se întoarcă în țară pentru a serba Paștele alături de famile, fapt ce ar fi influențat numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate la nivel national, în opinia lui Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Ministrul a mai subliniat faptul că, în prezent, se remarcă o creștere moderată a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, în funcție de afluxul românilor care vin din străinătate, dar și de cum vor evolua focarele.

Totodată, a mai declarat că autoritățile se așteaptă la un vârf al numărului cazurilor de COVID-19 de aproximativ 10.000-12.000 de cazuri, în funcţie de evoluţia condițiilor din următoarele două săptămâni.

Și Președintele României a făcut un apel către românii din diaspora, pentru a rămâne în zonele în care se află.

Fac un apel către românii din diaspora: nu veniți anul acesta acasă de sărbători! Revenirea în țară, în sânul familiei, poate fi extrem de pericoloasă atâta pentru voi, cât și pentru cei la care țineți atât de mult”, a precizat Klaus Iohannis, lucru întărit și de Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne.

Potrivit regimului actualizat de restricții, persoanele revenite în țară sunt plasate direct în carantină, nu în izolare, astfel nu se mai pot bucura de sărbătorile Pascale împreună cu cei dragi.

Mai mult  aici.