Social

Vin Sarbatorile! Iata ce trebuie sa scrieti in declaratie, pentru a ridica Sfintele Pasti!

Ministrul de Interne Marcel Vela a susținut, marti seara intr-o conferinta de presa restrictiile de Sfintele Pasti, anuntat de MAI care vine in ajutorul BOR, care le transmite credinciosilor ce trebuie sa scrie in propria declaratie pentru a ridica Sfintele Pasti, relateaza spynews.ro.

„Pâinea binecuvântată numită Paști, sfințită anul acesta în Joia Mare, va fi distribuită credincioșilor vineri, sâmbătă în intervalul orar 7-17 în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara bisericilor, cu respectarea măsurilor de protecție (mască, distanță socială marcată exact ca la magazine).

În declarația pe proprie răspundere la locul deplasării credinciosul va face precizarea pentru ridicarea Sfintelor Pași și va trece numele locașului de cult”, a declarat Ministrul de Interne, marți seară.

Marcel Vela a spus că persoanele care doresc să meargă la biserică pentru a lua pâinea binecuvântată trebuie să scrie o anumită precizare.

În declarația pe propria răspundere, credinciosul va trebuie să facă următoare precizare: „pentru ridicarea sfintelor paști de la biserică” și va trece numele lăcașului de cult din zona de rezidență a persoanei respective.