Showbiz

Ion Țiriac ,în problema Schengen: „Păi să vină ei să stea vecini cu rușii și ucrainienii!”

Ion Țiriac a luat atitudine în cazul intrării României în Schengen, caz în care Austria a rămas singurul stat care se opune aderării, după ce Olanda și Suedia și-au schimbat poziția.

Omul de afaceri a vorbit despre poziția României în contextul geo-politic actual, în care Rusia și Ucraina se războiesc de aproape zece luni și nu există semnale că războiul s-ar termina.

„Nu am reușit în toți ăștia 32 de ani să găsim pe cineva să stea drept așa și să se ducă la Bruxelles, să spună: Noi suntem români’ Schengen? Uite, Schengen, fratele meu, pentru că noi suntem granița Europei! Nu mă bagi pe mine în Schengen că nu vrea Olanda! Păi să vină Olanda să stea vecină cu rușii și cu ucrainenii și cu toată treaba asta!”, a declarat Ion Țiriac în emisiunea „La Măruță”.

Miniştrii de interne din Uniunea Europeană se reunesc joi la Bruxelles, în cadrul Consiliului pentru Afaceri Interne (JAI), având ca prim punct pe ordinea de zi Spaţiul Schengen şi extinderea sa către România, Bulgaria şi Croaţia, o temă care în ultimele săptămâni a stârnit foarte multe discuţii, controverse şi agitaţie politică, mai ales după ce Austria a anunţat că îşi menţine împotrivirea faţă de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul european de liberă circulaţie.

sursa