Actualitate

IPJ Satu Mare: Persoană bănuită de acces ilegal la un sistem informatic identificată de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Satu Mare au identificat, la data de 3 noiembrie a.c., un tânăr, de 18 ani, din comuna Homoroade, bănuit că, în perioada 11 – 12 octombrie a.c., ar fi efectuat mai multe retrageri de numerar, de la ATM-ul unei bănci din Satu Mare, folosind un card care nu îi aparține.

Astfel, a creat proprietarului cardului, un tânăr, de 26 de ani, din comuna Socond, un prejudiciu în valoare de 3 000 de lei.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

Accident rutier cercetat de polițiști

Ieri, 3 noiembrie, în jurul orei 09.30, polițiștii Biroului Rutier Carei au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DJ 198 B, între localitățile Foieni și Berea.

În urma primelor verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 75 de ani, din comuna Urziceni, aflându-se la volanul unui autoturism, posibil pe fondul unor altor preocupări în timpul condusului, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, astfel că a părăsit partea carosabilă întrând în coliziune cu o movilă de pământ.

Ca urmare a evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate cu conducătorul auto, care se afla în autoturism în calitate de pasager.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Notă: Facem precizarea că, în toate cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.