Extern

Israelul lansează atac în Iran – Explozie auzită în apropierea aeroportului Isfahan

O explozie puternică a fost auzită în orașul Ghahjaworstan din Iran, situat în nord-vestul orașului Isfahan, conform agenției de știri iraniene semi-oficiale FARS, citând surse locale, conform rapoartelor CNN.

Incidentul a condus la suspendarea zborurilor către Teheran, Isfahan și Shiraz, iar sistemele de apărare anti-aeriană ale Iranului au fost activate în mai multe provincii. Potrivit ABC News, rachete israeliene au lovit o locație în Iran, iar un oficial american a confirmat atacul.

Israelul a efectuat un atac asupra unei baze militare din Iran, conform unor oficiali americani. Cu toate acestea, ținta nu a fost de natură nucleară, a precizat raportul CNN. Statele Unite nu au fost implicate sau nu au autorizat acest atac.

Directorul pentru relații publice al unei companii aeroportuare din Iran a declarat că toate zborurile către orașele Teheran, Isfahan și Shiraz au fost suspendate. Acest anunț a fost făcut la televiziunea de stat Mehr TV.

Incidentul este unul grav, iar situația rămâne în continuare fluidă. Se așteaptă noi dezvoltări pe măsură ce informațiile devin disponibile.

sursa