Extern

Italia a impus condiții pentru continuarea furnizării de arme către Ucraina

Ultimele sondaje de opinie publică arată că partidul Fratelli d’Italia vor primi aproape 23% din voturi la alegerile din 25 septembrie. După cinci luni de invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, dreapta italiană a promis că va păstra livrările de arme către Ucraina dacă aceasta va câștiga alegerile. Anunțul a fost făcut de șeful partidului „Frații Italiei” Georgia Meloni
Politicienii de extrema-dreaptă din Italia, conduși de Giorgia Meloni, au fost unul dintre puținele partide italiene care au susținut decizia premierului Mario Draghi de a furniza arme Ucrainei, deși erau în opoziție cu guvernul său.

„Am apărat și am susținut întotdeauna cauza ucraineană, nu numai pentru că credem în această cauză, ci și pentru că Italia nu poate risca să fie veriga slabă a alianței occidentale”, a spus Meloni.
Meloni a remarcat că nu este în joc doar războiul actual. „Ucraina este vârful aisbergului într-un conflict mult mai larg care are ca scop remodelarea ordinii mondiale”, a spus ea.

Blocul conservator nu a elaborat încă un manifest și nu este clar dacă Forza Italia și Liga vor sprijini poziția pro-ucraineană fără compromisuri a lui Meloni.

Ultimele sondaje de opinie arată că la alegerile din 25 septembrie, Frații Italiei vor primi aproape 23% din voturi, Liga 14,4% și Forza Italia 8,4%.

sursa