Extern

John Magufuli: Președintele Tanzaniei moare la vârsta de 61 de ani, după zvonurile Covid

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a murit la vârsta de 61 de ani, a anunțat vicepreședintele țării.

El a murit miercuri de complicații cardiace la un spital din Dar es Salaam, a declarat Samia Suluhu Hassan într-o adresă la televiziunea de stat.

Domnul Magufuli nu mai fusese văzut în public de mai mult de două săptămâni și circulau zvonuri despre sănătatea sa.

Politicienii de opoziție au spus săptămâna trecută că a contractat Covid-19, dar acest lucru nu a fost confirmat.

Domnul Magufuli a fost unul dintre cei mai proeminenți sceptici ai coronavirusului din Africa și a cerut rugăciuni și terapie cu aburi pe bază de plante pentru a contracara virusul.

„Este cu profund regret că vă informez că astăzi … am pierdut curajul nostru lider, președintele Republicii Tanzania, John Pombe Magufuli”, a declarat vicepreședintele Hassan în anunț.

Ea a spus că vor fi 14 zile de doliu național și steagurile ar zbura la jumătate de catarg.

Povestea de avertizare a președintelui care a negat coronavirusul
Africa Live: Omagii aduse lui Magufuli
John Magufuli în propriile sale cuvinte
Necrolog: președintele „buldozerului” din Tanzania, John Magufuli
Conform constituției Tanzaniei, doamna Hassan va jura ca nou președinte în termen de 24 de ore și ar trebui să servească restul mandatului de cinci ani al domnului Magufuli, pe care l-a început anul trecut.

Domnul Magufuli a fost văzut ultima dată în public la 27 februarie, dar premierul Kassim Majaliwa a insistat săptămâna trecută că președintele este „sănătos și lucrează din greu”.

El a acuzat zvonurile despre starea de sănătate a președintelui asupra tanzanienilor „odioși” care locuiesc în străinătate.

Dar liderul opoziției Tundu Lissu a declarat pentru BBC că sursele sale i-au spus că domnul Magufuli este tratat în spital pentru coronavirus în Kenya.
sursa