Politica

Liviu Dragnea denunță dublul standard al Uniunii Europene

Liviu Dragnea denunță dublul standard al Uniunii Europene privind produsele alimentare la Botoșani

Liviu Dragnea, fost lider al Partidului Social Democrat (PSD), a ridicat din nou problema dublului standard al Uniunii Europene în ceea ce privește produsele alimentare, în timpul unei vizite la Botoșani, potrivit informațiilor furnizate de b1.ro.

În cadrul discursului său, Dragnea a adus în discuție discrepanțele privind calitatea produselor alimentare între statele occidentale și cele est-europene, cu accent pe România. El a criticat faptul că românii sunt tratați ca niște „cobai” ai Europei și că li se oferă produse alimentare de calitate inferioară față de cele din Vest.

„De ce ar trebui românii să mănânce produse agroalimentare mai proaste decât cele din Vest? Noi suntem cobaii Europei? Noi suntem poporul pe care ei au hotărât să facă experimente?” a declarat Liviu Dragnea.

Politicianul a subliniat îngrijorarea legată de impactul pe care substanțele chimice și pesticidele din alimente îl pot avea asupra sănătății copiilor români, subliniind necesitatea unei legislații mai stricte pentru protejarea consumatorilor.

„Copiii noștri trebuie să fie ghiftuiți cu legume și fructe, practic sunt otrăvite dacă vorbim de chimicale”, a adăugat Dragnea.

În plus, Dragnea a promis că va lupta pentru adoptarea unei legislații care să pedepsească ferm orice firmă, fie străină, fie românească, care comercializează produse alimentare de calitate inferioară în România față de cele din țările vest-europene.

Această declarație a lui Liviu Dragnea continuă o dezbatere îndelungată despre dublul standard al Uniunii Europene în ceea ce privește produsele alimentare și subliniază necesitatea unei abordări mai echitabile și uniforme în întreaga UE pentru a proteja consumatorii și a asigura standardele de calitate alimentară.