Politica

Un europarlamentar PSD cere Comisiei Europene un standard omologat la nivelul UE privind accesul cetăţenilor în stat

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a anunţat că a cerut Comisiei Europeane să implementeze un standard omologat la nivelul Uniunii Europene privind accesul cetăţenilor în statele membre. Solicitarea vine în contextul în care opt state din Uniunea Europeană au introdus măsuri de restricţionare pentru cetăţenii românii, în unele fiind dispusă obligativitatea autoizolării timp de 14 zile.
„Este foarte grav faptul că opt state din UE au impus deja românilor măsuri de restricționare în diferite forme, inclusiv cu obligativitatea de autoizolare, din cauza modului deficitar în care Guvernarea liberală a gestionată criza COVID-19. Acest lucru demonstrează că reprezentanții executivului sunt incapabili să dialogheze cu statele partenere din UE. Mai mult, guvernanții constată aceste impuneri și nu fac nimic pentru a remedia situația. Interesant este că mersul lucrătorilor români în unele din aceste state este în continuare facilitat prin lipsa de reacție a autorităților în a veghea la aplicarea legislației europene și naționale în materie de muncă.

Pentru că sunt o persoană care acționează, am decis să interpelez Comisia Europeană asupra acestui subiect solicitând implementarea unui standard omologat la nivelul Uniunii Europene. În același timp am solicitat Consiliului UE și președinției germane să discute această problematică la viitoarele reuniuni ministeriale de profil.

Slaba guvernare liberală și incapacitatea sa în a gestiona criza COVID-19 nu trebuie să conducă la degradarea statutului românilor în Uniunea Europeană. Țara noastră are nevoie de o politică externă și europeană serioasă axată inclusiv pe apărarea drepturilor cetățenilor noștri care de fapt reprezintă principala carte de vizită a României în străinătate.

sursa