Auto

România, cea mai nesigură țară

Conform Autorității Rutiere Române, România este cea mai nesigură țară în ceea ce privește siguranța rutieră, cu 96 de decese înregistrate la milionul de locuitori, aproape dublul față de media UE, de 51 de decese la milionul de locuitori. În acest context, Asociația EDIT prin proiectul „Ora de Educație Rutieră” (parte a Programului Național ,,România în Siguranță”) lansează primul manual de educație rutieră pentru copii, intitulat „Ora de Educație Rutieră. Vio și Rică prin oraș”.

Primul manual de educație rutieră pentru copii

Manualul va conține ilustrații, teorii și activități pentru dezvoltarea educației rutiere la copii, cu accent pe responsabilitate.

Printre subiectele abordate în această publicație vor fi elementele și siguranța din trafic, semnalele polițistului, folosirea tehnologiei pe stradă sau regulile în cazul transportului cu Bicicleta.

„Acest manual reprezintă încununarea eforturilor depuse pentru inițiativa „Ora de educație rutieră”, cel mai structurat proiect de acest gen. Ne dorim pentru generațiile ce vin să învețe despre siguranța lor, despre cum pot avea singuri grijă de ei și cum pot evita riscurile în traffic. Suntem încrezători pentru că avem alături cadre didactice și părinți care se implică active în educarea copiilor și sperăm ca în timp să reușim să îmbunătățim statisticile îngrijorătoare din acest moment”, a declarat Liviu Zorilă, fondatorul Asociației EDIT.

sursa