Extern

Lovitură grea pentru mulți români din Marea Britanie

Regatul Unit va închide porţile pentru străinii slab calificaţi. Nici cei cu studii nu vor avea o viaţă ușoară.

Străinii dornici să muncească în Marea Britanie vor avea nevoie de oferte de muncă ferme, precum şi să îndeplinească cerinţe salariale şi de cunoaştere a limbii engleze, relatează B1 TV.

Marea Britanie a decis că nu mai are nevoie de forţă de muncă ieftină şi slab calificată, a declarat ministrul britanic de interne, Priti Patel, pentru cotidianul The Sun.

Potrivit noului sistem de imigraţie, Marea Britanie le va deschide porţile doar celor care au calificări superioare, însă şi această cu condiţii.

Acest sistem este baza pe puncte, fiind asemănător celui australian.
Astfel, toţi lucrătorii calificaţi vor trebui să vorbească engleză, să aibă o ofertă fermă de muncă şi să îndeplinească cerinţele salariale.
Aplicarea noului sistem va începe în 2021.

Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană la finalul lunii ianuarie, dar până la 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie, în care se produc puţine schimbări comparativ cu perioada anterioară Brexitului.

În prezent, cetăţenii blocului comunitar UE pot circulă liber între statele membre şi se pot angaja unde doresc.

Acest fapt i-a determinat pe unii britanici să voteze pentru Brexit la referendumul din 2016 într-o încercare de a reduce numărul străinilor care sosesc în Regatul Unit.