Politica

Lucian Bode, despre proteste: ”Au instigat în permanență, au provocat forțele de ordine, au provocat statul”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunță că în urma protestelor din țară au fost deschise opt dosare penale pentru ultraj, distrugere, furt și nerespectarea regimului armelor. 31.000 de oameni au ieșit în stradă în ultimele zile, șeful MAI precizând că printre aceștia se află și instigatori. Cât privește anunțul reprezentanților AUR cum că vor merge la sediul MAI pentru a discuta cu ministrul, Bode a spus că ”Ministerul de Interne nu este sat fără câini” astfel încât să poată intra oricine în instituție.

Lucian Bode: Forțele de ordine au reacționat așa cum trebuie să acționeze, cu calm, cu profesionalism

Referindu-se la modul în care s-au desfășurat protestele din ultimele zile, Lucian Bode a apreciat că forțele de ordine au acționat cu calm și profesionalism.

„Au instigat în permanență, au provocat forțele de ordine, au provocat statul. Cu toate acestea, forțele de ordine au reacționat așa cum trebuie să acționeze, cu calm, cu profesionalism, dar în același timp cu fermitate atunci când s-a constatat încălcarea legii. Să nu uităm că forțele de ordine sunt în linia întâi de mai bine de un an de zile în lupta cu această pandemie. Cu toate acestea, au ales protecția celor care au ales să protesteze în aceste zile. Le mulțumesc tuturor jandarmilor, polițiștilor, polițiștilor locali care au fost în dispozitiv în aceste zile și au acționat cu profesionalism”, a declarat Lucian Bode, potrivit HotNews.ro.

Mesajul șefului MAI pentru parlamentarii AUR

În ceea e privește faptul că parlamentari ai AUR au anunțat că vor veni la sediul MAI, miercuri dimineață pentru discuții, Lucian Bode a precizat: „Acum aflu și eu de la dumneavoastră. Dacă e vorba de parlamentari AUR, înseamnă că au stat degeaba în Parlament toate aceste luni. Aici e MAI, nu e sat fără câini. Aici nu vine fiecare când vrea și se oprește să discute cu ministrul. Parlamentarii au obligația să respecte legea. Sigur că prin transparență care ne caracterizează avem obligația să explicăm ce s-a întâmplat la Brăila. Mă surprinde că parlamentarii nu cunosc regulamentul”.

La protestul de marți seară de la Brăila au avut loc incidente violente între manifestanți și forțele de ordine. În total, 19 tineri au fost duși la sediul Poliţiei Municipiului Brăila pentru a fi sancționați. Una dintre persoanele conduse la secție susține că a avut o altercația cu un jandarm și a cerut să depună o plângere penală în acest sens. Astfel, polițiștii s-au sesizat pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.

sursa