Politica

Ludovic Orban: Dacă-și atacă premierul, să aibă bagajele deja făcute

Fostul premier al României și actual președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a avut un avertisment dur pentru miniștrii actualului Guvern. El a spus că cei care își atacă premierul trebuie să fie pregătiți să își piardă funcția.
Ludovic Orban, amenințări la adresa miniștrilor din Guvern: Dacă-și atacă premierul, să aibă bagajele deja făcute
După ce premierul Florin Cîțu l-a demis din funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu, un adevărat scandal s-a iscat în coaliție. În timp ce sunt miniștri care încă îl susține pe premier, alții îl atacă. În acest context, fostul premier Ludovic Orban a ieșit și a precizat că cei care îl atacă pe premier trebuie să fie pregătiți să înfrunte consecințele.

“Așteptăm să se termine exercițiul acesta de supărare, de orgolii și să fie desemnat un ministru de la USR PLUS care să pună în practică toate obiectivele stabilite prin programul de guvernare.

Orice ministru să știe că, înainte de a-și ataca premierul trebuie să își scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă exact cum a plecat Voiculescu.”, a spus Orban.

”Nu mai ai ce să cauți în guvernul respectiv”
Președintele Camerei Deputaților a precizat că în nicio țară democratică niciun ministru nu-și permite să atace premierul. În cazul în care se întâmplă asta, atunci ministrul respectiv nu mai are ce căuta în guvern.

”În nicio țară democratică din lumea asta niciun ministru nu-și permite să atace premierul. Premierul e cel care conduce guvernul, ca atare, dacă ataci premierul înseamnă că nu mai ai ce să cauți în guvernul respectiv.

Avertizez miniștrii că nu e o chestiune de moft, e obligația premierului de a revoca din funcție orice ministru care atacă premierul. Dacă cineva din guvern vrea să dea declarații critice la adresa premierului întâi să scrie demisia, apoi să dea declarații critice.”, mai spune Orban.

”Nu este o competiție”
Liderul liberalilor mai spune că nu este o competiție între PNL, USR-PLUS și UDMR, este o înțelegere pentru guvernarea țării.

”Nu e o competiție între PNL, USR PLUS, UDMR, grupul minorităților, e o înțelegere pentru guvernarea țării. Nu e un campionat de orgolii între oameni care suferă de vedetism. E vorba de o răspundere uriașă pe umerii noștri.

Orice ministru să știe că, în momentul în care a dat declarații contra premierului trebuie să aibă bagajele făcute”, a avertizat Orban.

sursa