Politica

Marcel Ciolacu: PSD nu poate vota un guvern minoritar

Marcel Ciolacu spulberă speranţele lui Florin Cîţu şi spune că parlamentarii PSD nu vor vota Guvernul Ciucă.
„PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor”, spune preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD explică faptul că decizia vine a fost luată pentru că programul de guvernare depus de premierul desemnat Nicolae Ciucă nu a preluat „niciuna din măsurile urgente” propuse de PSD.
„Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat.
Nu mai măresc deloc salariul minim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîțu după ce s-a văzut cu sindicatele și patronatele.
Nu mai cresc deloc alocațiile copiilor, nici măcar cu unica tranșă de 20% pe care Vîlceanu o anunța acum câteva zile pentru ianuarie 2022.
Nu mai majorează deloc pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan.
În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu a completat că „mâine, voi propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viața românilor ar deveni și mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!”.

sursa