Politica

Nu le pot cere să intre într-un guvern cu doamna Turcan

Preşedintele PNL exclude susţinerea unui guvern minoritar al PNL, dar nici nu vrea ca PSD să intre la guvernare alături de liberali.
Marcel Ciolacu a precizat, referitor la posibilitatea formării unui guvern minoritar care să aibă susţinerea PSD în Parlament, că acest lucru ar fi „o tâmpenie pentru România”. Liderul social-democraţilor a adăugat că nu vede cum, în prezent, poate PSD să creeze o majoritate astfel încât să poată prelua guvernarea, iar singura soluţie ar fi organizarea alegerilor legislative anticipate.

PSD nu va susține un guvern minoritar, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, în direct la Europa FM, în emisiunea Piața Victoriei.
“Nu ne permitem un guvern minoritar, avem nevoie de stabilitate. Am văzut ce poate face un guvern condus de Florin Cîțu. Este exclus ca PSD să vină cu o alternativă de tipul guvernului minoritar, ar fi o greșeală pentru România.”

Marcel Ciolacu ar refuza propunerea, dacă, la consultări, președintele Klaus Iohannis i-ar da posibilitatea să propună premier și să formeze o majoritate. Liderul PSD nu vede posibilă crearea unei majorități cu PNL.
“Chiar dacă aș vrea eu, nu ar vrea colegii mei, e o tâmpenie. Nu le pot cere colegilor să intre într-un guvern cu domnul Orban, cu doamna Turcan… Mai mult, eu nu pot vorbi cu ei la telefon. Când liberalii ne răspund la telefon, încalcă statutul, că au interdicție să negocieze cu PSD.”

sursa