Politica

Nicolae Ciucă a anunțat retragerea UDMR de la guvernare

Pe fondul rotativei PSD – PNL, respectiv a numirii lui Marcel Ciolacu în funcția de premier, UDMR se retrage de la guvernare. Oficialii de la Palatul Victoria nu s-au înțeles la portofolii.
Am spus foarte clar că PNL a avut ca primă opțiune de negociere rămânerea în protocol. În momentul în care nu s-a putut să se rămână în protocol s-a ales opțiunea ca fiecare dintre celelalte două partide, PNL și PSD, să ofere un minister UDMR.

În aceste discuții când a fost vorba ce poate să ofere PNL a fost Ministerul Energiei, minister pe care l-am dat și aici a ieșit din joc tot ceea ce însemna puterea noastră de a oferi și deschiderea noastră la dialog”, a declarat Nicolae Ciucă, după ședința PNL.
Acest model până acuma a funcționat foarte bine și va funcționa și în continuare. Am avut în prima parte ca prim ministru pe Nicolae Ciucă, care a condus un Guvern format din miniștri desemnați de partidele din coaliție.

România a trecut prin mai multe crize, însă România a trecut cu bine de criza energetică, de inflație, avem creștere economică și toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Nimic nu a venit de la sine.

Faptul că astăzi ne găsim aici ca să formalizăm rotația premierilor arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare. Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate.

Românilor li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat deja la orizont atunci, și au fost rezolvate. În aceste condiții, după consultările pe care le-am avut astăzi cred că nu este nicio surpriză, dar, acum desemnez pentru poziția de prim ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care-l invit să formeze un guvern al coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficace a coaliției. Vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea Guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului”, a declarat Iohannis.

sursa