Actualitate

Mascații și polițiștii au descoperit 18 kg de artificii în gospodăria unor localnici

Azi, 21 decembrie, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase sprijiniți de polițiștii din Borșa și de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară emis de către Judecătoria Vișeu de Sus, la domiciliul a două persoane din Borșa.

În cadrul activităților au fost identificate și ridicate în vederea confiscării 3 baterii din categoria F2, 11 articole pirotehnice circoblitz din categoria F2, 8 cutii petarde din categoria F2 cu 10 buc fiecare cutie, 79 cutii petarde cu 60 de petarde fiecare cutie, 2 cutii petarde din categoria F3 cu 36 bucăți fiecare cutie și un articol pirotehnic din categoria F2.

S-a stabilit că întreaga cantitate de articole pirotehnice în greutate de aproximativ 18 kilograme, în valoare de 1300 lei, a fost achiziționată online de către una din persoanele vizate în cauză, pentru comercializare și livrată printr-o firmă de curierat.
Lucrătorii operativi au beneficiat de sprijinul Biroului de Analiză a Informațiilor Maramureș.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prev. de art. 37 lit. a din Legea nr. 126/1995 Republicată.

sursa