Actualitate

IPJ SM – Articole pirotehnice confiscate de polițiști

La data de 5 decembrie a.c., între orele 00.00 – 03.00, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, pe raza municipiului Satu Mare, în vederea verificării legalității desfășurării operațiunilor cu obiecte pirotehnice.

Ocazie cu care au depistat un bărbat, de 35 de ani, din Gherța Mică, care îi oferea cadou unui tânăr, de 22 de ani, din aceeași localitate, 11 baterii cu artificii cu mai multe focuri, 83 de cutii cu petarde și 18 candele.

Fiind întrebat despre proveniența obiectelor pirotehnice, bărbatul, de 35 de ani, a declarat polițiștilor faptul că le-a achiziționat din Austria în urmă cu aproximativ 2 luni și că le-a introdus în țară, fără a le declara la vamă, cu ocazia a 3-4 curse diferite.

În cauză polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă calificată – introducerea în sau scoaterea din țară, fără drept de arme, muniții, materiale explozibile, precursori de explozivi restricționați, droguri, precursori, materiale nucleare sau alte substanțe radioactive, substanțe toxice, deșeuri, reziduuri ori materiale chimice periculoase și a infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Toate articolele pirotehnice au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării.

Persoane bănuite de furt identificate de polițiști

La data de 4 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au identificat doi bărbați, 36, respectiv 39 de ani, ambii din localitatea Valea Vinului, și un bărbat, de 39 de ani, din Satu Mare, bănuiți că la data de 4 martie a.c., ar fi sustras mai multe bunuri din curtea unui imobil, din municipiul Satu Mare, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 9 500 de lei.

Cercetările continuă de către polițiști în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Tot la data de 4 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au identificat un bărbat, de 33 de ani, din județul Cluj, bănuit că la data de 21 februarie a.c., ar fi sustras mai multe bunuri din incinta unui magazin comercial, din municipiul Satu Mare, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 2 200 de lei.

Cercetările continuă de către polițiști în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Mandat de executare a pedepsei pus în aplicare de polițiști

Poliţiştii au identificat un bărbat, de 27 de ani, care deținea un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Sâmbătă, 4 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliție oraș Negrești Oaș, au identificat un bărbat, de 27 de ani, din Negrești Oaș, pe numele căruia Judecătoria Negrești Oaș a emis mandat de executare a pedepsei de 1,1 ani detenţie, pentru comiterea unei infracţiuni la regimul rutier.

Persoana în cauză a fost depistată pe raza localității de domiciliu și a fost depusă în Penitenciarul Satu Mare unde îşi va executa pedeapsa.

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

La data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au depistat un bărbat, de 32 de ani, din Porumbești, care se afla la volanul unui autoturism pe raza localității Ciuperceni, sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influența băuturilor alcoolice.

Ieri, 5 decembrie, în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug, în timp ce efectuau controlul și supravegherea traficului rutier pe raza localității Viile Satu Mare, au depistat un bărbat, de 33 de ani, din aceeași localitate, care se afla la volanul unui autoturism fără a poseda permis de conducere.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

Notă: Facem precizarea că, în toate cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 3 – 5 decembrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 430 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au acționat zilnic pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 430 de sancțiuni contravenționale, la regimul rutier, în valoare de aproximativ 130 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 24 de conducători auto și au ridicat 5 certificate de înmatriculare.