Extern

Maşina unui parlamentar a fost atacată cu pietre, politicianul a fost rănit

Maşina unui parlamentar a fost atacată cu pietre, politicianul a fost rănitProtestele din Liban, care au paralizat ţara în ultimele trei luni, au atins o nouă spirală a violenţei, victimă căzând acum un politician de top, membru al Parlamentului de la Beirut.
Demonstranţii au atacat maşina parlamentarului Slim Saada, pentru a-l împiedica să participe la o şedinţă în care ar fi urmat să fie discutate inclusiv măsuri de interzicere a mitingurilor prin hotărâri legislative. Maşina a fost atacată cu cărămizi şi pietre, iar politicianul a fost rănit şi transportat în stare critică la spital. În ciuda opoziţiei manifestanţilor, desfăşurarea şedinţei nu a putut fi împiedicată.
În a doua jumătate a lunii octombrie, sute de mii de oameni au ieșit pe străzi în mai multe orașe din Liban, ca să ceară o reformă profundă a statului și schimbarea clasei politice, pe care o consideră profund coruptă. Scânteia care a declanșat furia populației a fost un plan al guvernului de a taxa apelurile din Whatsapp și alte servicii similare. De aici, mișcarea a devenit una de protest față de sărăcie, austeritate, corupție, lipsa serviciilor publice și a infrastructurii. Oamenii îi acuză pe politicieni că se îmbogățesc, în detrimentul cetățenilor de rând.

sursa