Sanatate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Orice persoană care lucrează într-un spital dedicat COVID-19 și care a avut legătură cu un pacient infectat va primi stimulentul de 2.500 de lei

Ministrul Sănătății a continuat turul de forță la spitalele COVID-19 din România.

Nelu Tătaru a mers, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, acolo unde a vorbit, printre altele, despre criteriile privind acordarea stimulentelor pentru medicii aflați în lupta cu noul coronavirus.

Totodată, ministrul a explicat și care sunt motivele pentru care România nu a reușit să ajungă la capacitatea maximă de testare.

Nelu Tătaru a precizat care vor fi criteriile în baza cărora personalul medical va primi stimulentele.

„După cum aţi putut vedea, legislaţia care a fost elaborată cuprinde orice persoana care lucrează într-un spital dedicat COVID şi care a avut legătură cu o persoană infectată COVID, de la poartă până la ieşire. Asta trebuie să specifice fiecare manager în parte. Am şi lăsat libertatea coordonatorului sau şefului să nominalizeze aceste persoane. Noi, de la centru, nu putem şti care sunt aceste persoane, dar cei de aici le pot identifica”, a declarat ministrul Sănătății.

În acest context, amintim că ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloș, a anunțat recent că stimulentul de 2.500 lei/lună pentru personalul medical care luptă cu pandemia de COVID-19 va fi decontat din fonduri europene.

De acest stimulent vor beneficia medicii, personalul medico-sanitar, paramedical și personalul auxiliar.

Mai mult aici