Sanatate

Ministrul Sănătății, veste sumbră despre începerea anului școlar

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a făcut un anunț îngrijorător despre faptul că e posibil ca nu în toate școlile să existe măști de protecție la începerea noului an.
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că din cauza unor reglementări care mai trebuie soluționate, este posibil ca nu toate școlile să dispună de măști gratuite pentru elevi la începutul noului an de studii.

“Există măşti care pot fi distribuite, e nevoie însă să modificăm câteva elemente din cadrul legal pentru a putea permite să le distribuim către copii. Vom face tot efortul pentru ca şcolile să poată să pună la dispoziţie măcar pentru cazuri selectate şi măşti gratuite. Nu ştim de când vom putea să reglementăm aşa încât să putem să le distribuim, nu ştim dacă vom reuşi să acoperim în timp util până când începe şcoala cu măşti toate şcolile”, a spus Ioana Mihăilă
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, au participat vineri la o şedinţă online, alături de premierul Florin Cîţu şi de toţi prefecţii, în cadrul căreia au anunţat ce măsuri vor fi luate pentru începerea anului şcolar în condiţii de siguranţă.

Înainte de a lua cuvântul miniştrii Mihăilă şi Cîmpeanu, premierul Florin Cîţu a ţinut să transmită prefecţilor un mesaj de mobilizare, pentru a nu fi prinşi nepregătiţi de venirea iernii.

„Pentru sezonul rece, pentru ca avem toti prefectii aici, trebuie sa ne asiguram ca avem stocuri pentru deszapezire si incalzire, sa identificam persoanele vulnerabile si sa ne pregatim din timp. Trebuie sa ne asiguram ca firmele de deszapezire sunt pregatite, pentru ca stim ca au existat multe instante cand contracte existau, dar firmele nu erau gata, eram luati prin surprindere.

sursa