Sanatate

Ioana Mihăilă: INSP estimează că vârful valului 4 al pandemiei ar putea fi la finalul lunii septembrie

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat, marți, că Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) estimează că vârful valului 4 al pandemiei de coronavirus va fi la finalul lunii septembrie, iar în cel mai rău scenariu vor fi 4.000 de pacienți COVID-19 în spitale în general, nu doar la ATI.
Ultima raportare de la INSP corectează o raportare anterioară și estimează că vârful ar putea fi la finalul lunii septembrie, dar e o estimare. În scenariul cel mai rău posibil, INSP estimează că putem să ajungem la 4.000 de pacienți. Acesta este scenariul cel mai rău posibil”, a declarat ministrul Sănătății
Mihăilă a punctat că amploarea valului 4 va depinde de câți români se vor mai vaccina: „Anul trecut pe vremea aceasta aveam în jur de 1.000 de cazuri zilnice. Pregătirea spitalelor și măsurile de protecție erau singurele lucruri pe care le puteam face. Acum ne putem vaccina”.

În cadrul aceleiași conferințe, secretarul de stat Raed Arafat a afirmat că nu vom avea lockdown total. În schimb, vor fi aduse o serie de modificări la Hotărârea de Guvern prin care starea de alertă va fi prelungită.

sursa