Sport

Mirel Rădoi a luat decizia cu privire la Enes Sali, înaintea meciului cu Islanda

Enes Sali, puștiul de doar 15 ani convocat de către Mirel Rădoi la naționala României, pentru dubla decisivă cu Islanda și Liechtenstein, nu se află în lot pentru meciul din acestă seară, împotriva nordicilor.

Puștiul de la Farul Constanța va urmări partida din tribuna Stadionului Ghencea, informează GSP. Cel mai probabil, Sali, va debuta duminică pentru naționala de seniori, împotriva Liechtensteinului.

Astfel, va deveni cel mai tânăr jucător din istoria naționalei României. În prezent, recordul este deținut de către Cristi Manea (24 de ani), care și-a făcut debutul la 16 ani și 10 luni. Tânărul de la Farul are 15 ani și 9 luni.

În opinia lui Mirel Rădoi, Enes Sali a avut un impact în fotbalul românesc comparabil cu cel al legendarilor Gică Hagi, Ilie Balaci și Nicolae Dobrin, în anii tinereții. Ba mai mult, chiar i-a depășit toți.
În toată această perioadă am adunat informații despre jucătorii care la 15 ani au avut impactul pe care îl are Sali la nivelul fotbalului românesc. Ne-am raportat la Gică Hagi, la Ilie Balaci, la Nicolae Dobrin, la Sorin Cârțu și alții. De asemenea, ne-am interesat cum arătau la vârsta lui Sali jucători la feI de talentați, precum Ianis Hagi, Cicâldău, Moruțan, Man, Florinel Coman, Florin Tănase.

Până la urmă ne-a ieșit că niciunul nu a avut impactul așa de mare cum l-a avut Sali la vârsta lui. Asta înseamnă că este un talent pe care România, în momentul de față, din punctul meu de vedere, nu-și poate permite să-l piardă”, a declarat Rădoi într-o conferință de presă.

De asemenea, prezențele bifate de Sali la națională îl vor securiza pe jucătorul de la Farul pentru lotul „tricolor”. Mijlocașul ofensiv este născut în Canada, deci statul american reprezintă o amenințare pentru FRF.

sursa