Showbiz

Monica Tatoiu: „Pot să te și omor dacă vreau, fiindcă nu voi păți nimic”

Monica Tatoiu, amintiri din perioada în care era profesoară.

Monica Tatoiu a fost profesoară de matematică activând atât în învățământul general, cât și în cel liceal. Vedeta a făcut dezvăluiri șocante din vremea în care era cadru didactic și a întâmpinat situații problematice cu un elev care repeta deja de câteva ori clasa.
Monica Tatoiu este de părere că atitudinea copiilor este dirijată de fiecare dată de ceea ce văd acasă la părinți. Fosta profesoară susține că școala nu va putea înlocui niciodată rolul părinților, familia și mediul social fiind principalul determinant asupra vieții copiilor.

Totul pleacă de la părinți. Un copil care nu vede agresivitate la el acasă nu va avea niciodată o idee asemănătoare la clasă.

Spun asta și din propria mea experiență, fiindcă am profesat câțiva ani buni. Școala nu poate suplini niciodată rolul părinților. Sunt lucruri cu care vii din familie.
Poate școala să se dea și peste cap, dacă nu se prind de tine, când ești mic, degeaba! Familia și mediul social în care se învârt copiii noștri au și astăzi un rol mai mult decât determinant asupra vieții lor.

Era la fel și pe vremea noastră, doar că timpurile erau puțin diferite, ceea ce explică și năzdrăvăniile care erau pe atunci la modă”, a explicat Monica Tatoiu
Când intri în meseria asta, îți trebuie o bună pregătire și de ordin psihopedagogic. Nu e suficient să intri la clasă și să te așezi la catedră, ca să câștigi respectul celor din fața ta. Trebuie să fii pregătită să faci față chiar și unor provocări neașteptate. Îmi amintesc că și eu am trecut prin momente delicate.

Spre exemplu, aveam în clasă, cândva, la începuturile mele de profesoară, un băiat care repeta pentru a patra sau a cincea oară clasa. Și individul ăsta, căci copil nu prea mai era, a aruncat cu pietre după mine. M-am întors către el și i-am șoptit apăsat să nu mai repete greșeala a doua oară. I-am spus doar atât: ”Băiete, eu sunt în evidența Spitalului 9 de nebuni. Ca atare, pot să te și omor, dacă vreau, fiindcă nu voi păți nimic!”. N-am mai avut de atunci niciun fel de probleme cu acela! Și vă pot spune că nu a ajuns bine, fiindcă nu știu peste cât timp avea să fie închis pentru nu știu acte nelegale”, a a povestit Monica Tatoiu.

sursa