Scitech

Nvidia GeForce RTX 3060 este o placă video solidă, dacă prețul este corect

Nvidia dorește să înlocuiți vechea GTX 1060 deja pentru jocuri 1080p. Nu este o surpriză, având în vedere că procesorul grafic există încă din 2016.

Compania speră că upscaling -ul DLSS bazat pe AI (pentru rate de cadre mai rapide la o rezoluție dată) va fi mai atractiv în noul RTX 3060 entry-level decât a făcut-o vreodată în linia meh RTX 2060 pe care o înlocuiește. Nu este un pariu rău; DLSS avea dezavantaje grave în ceea ce privește performanța în generația de GPU-uri Turing , dar siliciul Ampere al seriei 30 îl merită ocazional. Din păcate, nu este ușor să cumpărați o placă grafică chiar acum din cauza lipsei de aprovizionare. Acest lucru va fi valabil mai ales pentru RTX 3060, care are un preț de pornire atractiv de 329 USD (299 GBP, aproximativ 530 USD). Începe livrarea astăzi, dar noroc să găsiți unul în stoc pentru o vreme.

Lipsa este răspândită pe piața plăcilor grafice din cauza unui boom în exploatarea criptomonedelor . Nvidia a încercat să combată acest lucru pentru RTX 3060 prin lipirea unei pilule otrăvitoare în interiorul șoferului : Dacă detectează că minerezi folosind Ethereum , restrânge performanța pentru operațiunile miniere. Nvidia spune că acest lucru nu ar trebui să afecteze jocurile.

Chiar dacă acest lucru funcționează (și mă aștept să fie eludat rapid), lipsa plăcilor grafice, în general, a determinat creșterea prețurilor pentru cardurile disponibile și memoria GDDR6. Așadar, este puțin probabil să vedem carduri RTX 3060 disponibile pentru mai puțin de 350 USD. Nici pentru RTX 3060 nu există niciun card Founders Edition cu marca Nvidia, iar Founders Editions sunt de obicei singurele care vând la prețul inițial, deoarece Nvidia controlează prețul mai degrabă decât producătorii de carduri terți.
În plus, există multe informații despre modul în care deficitul afectează diferența de preț dintre acest procesor și fratele său intensiv, RTX 3060 Ti , care oferă performanțe semnificativ mai bune în multe cazuri. AMD face un anunț pe 4 martie, care va fi probabil propriile GPU-uri entry-level din seria Radeon RX 6000 .

Nu doar prețul poate face atractivul RTX 3060. Este mai mic și este evaluat să atragă 170 de wați comparativ cu cei 200 de wați (sau mai mulți) ai fraților săi. Asta înseamnă că este mai probabil să fie compatibil cu sursele de alimentare mai mici ale sistemelor mai vechi și să se încadreze în carcase cu capacități de răcire mai mici. Probabil că o veți vedea destul de puțin în computerele de jocuri mici sau chiar peste 1.000 USD .
sursa