Actualitate

Alertă mondiala! O ciupercă care ucide milioane de oameni

De foarte mult timp, doctori avertizeaza a utiliza in exces antibioticele, deoarece sunt daunatoare corpului si reduce eficienta la alte pastile, anuntul alarmant vine din contextul in care are loc inmultirea ciupercilor care au multe bacteri ucigase pentru corpul uman, relateaza evz.ro.

Recent, a fost descoperita o ciuperca periculoasa, Candida auris, care se dezvolta din ce in ce mai mult, este periculoasa deoarece rezista la medicamentele anti-ciuperci.

„Din cauza acestei ciuperci milioane de oameni au de suferit în fiecare an, la nivel planetar. În Statele Unite peste două milioane de oameni contactează infecții rezistente anual. Aproximativ 23.000 dintre aceștia mor”, potrivit rtnews.ro

Evoluţia infecţiei cu o astfel de ciupercă este foarte rapidă

. Aproape jumătate dintre oamenii infectaţi cu această ciupercă mor în maxim 90 de zile.

În ultimii cinci ani, autorităţile au trebuit să ia măsuri de urgenţă. În Venezuela, Spania, Marea Britanie, India, Pakistan şi Africa de Sud mai multe spitale au fost închise.

Cum răspândirea este foarte rapidă, ciuperca Candida auris a ajuns şi în Statele Unite. În New York, New Jersey și Illionois, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor urmează să adauge ciuperca pe lista „amenințărilor urgente”.