Extern

O femeie de 36 de ani a ascuns familiei că are Covid

O femeie infectată cu noul coronavirus a ascuns boala, iar secretul avea să o coste mpoartea copiilor şi a soţului.

O femeie de 36 de ani, din Venezuela, a ascuns că a fost testată pozitiv cu coronavirus și după 42 de zile toți membrii familiei – soțul de 33 de ani, cei trei copii minori și ea – au murit.

Femeia din Táchira, Venezuela, a primit testul pozitiv la mijlocul lunii decembrie. De teamă, acasă a spus că este doar o gripă puternică și, deși a încercat să se izoleze, i-a îmbolnăvit pe toți ai ei. Până la sfârșitul lunii ianuarie, atât ea, cât și soțul ei și cei trei copii muriseră
Potrivit ziarului venezuelean La Nación, Verónica García Fuentes, o femeie de 36 de ani, s-a simțit rău în a doua săptămână a lunii decembrie, având febră și o stare generală proastă. Și-a făcut un test PCR care a avut rezultat pozitiv, dar nu a spus familiei. După câteva zile a repetat testul, care a fost de asemenea pozitiv, și a spus acasă că avea o gripă puternică.

Pe data de 27 decembrie, soțul s-a dus la o petrecere de familie, iar ea a rămas acasă, dar a decis să-l sune, să-i mărturisească în cele din urmă că are coronavirus și să-i spună că ar fi bine să nu intre în contact cu cineva.
Atât soțul ei José Antonio, 33 de ani, cât și cei trei copii ai lor, unul de 17 ani și doi gemeni în vârstă de patru ani, au primit rezultate negative la testul rapid.

În ianuarie, femeia a făcut pneumonie, iar restul familiei a fost testată pozitiv, fără a prezenta simptome. Pe 14 ianuarie, Verónica a fost internată în spital, iar după 2 zile a fost internat și soțul ei, care între timp a început să se simtă rău.

O săptămână mai târziu amândoi au murit. De asemenea, starea de sănătate a celor trei copii s-a deteriorat, iar pe 27 ianuarie toți trei au murit, la 42 de zile după ce Verónica a primit confirmarea că are Covid.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a autorizat săptămâna trecută redeschiderea spaţiilor culturale, între care cinematografe, după zece luni de la închidere.

Venezuela a înregistrat până în prezent, potrivit cifrelor oficiale contestate, 125.364 de cazuri de contaminare la 1.171 decese.

sursa