Actualitate

O femeie de 73 de ani este acuzată de contrabandă cu țigări

O femeie de 73 de ani din Botoșani este acuzată de contrabandă de țigări. Polițiștii au făcut percheziții la locuința bătrânei și au găsit peste 500 de pachete de țigări, de diferite mărci pentru care femeia nu deținea documente legale de proveniență.
Luni, în data de 27 septembrie, polițiștii din Botoșani au percheziționat locuința unei femei de 73 de ani bănuită că ar face contrabandă cu țigări, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, Delia Nenișu.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost găsite și ridicate peste 500 de pachete de țigarete de diferite mărci din locuința bătrânei.
,,Au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, peste 500 de pachete de ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă Duty free, pentru care femeia nu deţinea documente legale de provenienţă”, Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.
Potrivit autorităților, femeia este cercetată pentru mai multe infracțiuni.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

sursa