Social

Oare se redeschid teresele in Starea de Alerta?. Iata raspunsul GCS!

Nu au trecut numai doua zile de  la starea de Urgenta, si deja se gandesc romani cand se deschid teresele, raspunsul mult asteptat dat de GCS in acest sens, relateaza spynews.ro.

„Se vor deschide terasele?”, „Câte persoane pot participa la evenimentele familiale cu număr limitat de persoane?”, sunt doar două din întrebările care și-au găsit astfel răspunsul.
În legea aprobată de Parlament există o prevedere care permite redeschiderea teraselor.

Se deschid terasele în perioada stării de alertă?

Grupul de Comunicare Strategică a răspuns la această întrebare, precizând că „terasele rămân închise în perioada stării de alertă, potrivit Hotărârii nr. 24 a CNSSU și anexei atașate.

Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) prevede la articolul 8, alin. 2 posibilitatea deschiderii teraselor, nu obligația”.

S-a luat hotararea la evenimentele familiare sa fie limitat numarul, aproximativ 16 persoane au voie sa justifice plecarea din localitati in acest scop.

Pentru evenimentele familiale private precum aniversări, petreceri sau reuniuni de pomenire desfășurate în spații închise, va fi avut în vedere același număr de persoane, respectiv 16, cu respectarea normelor de igienă și pe cât de mult posibil respectarea distanței fizice.