Actualitate

Pasager suspect de febră tifoidă într-o aeronavă Turkish Airlines aterizată pe aeroportul Otopeni

O aeronavă Turkish Airlines a aterizat, marți seară, pe aeroportul Henri Coandă din București, fiind ulterior izolată la sol, din cauza unui pasager de cetățenie română care prezintă simptome de febră tifoidă, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanți ai Companiei Naționale Aeroporturi București.
„Aeronava venea de lstanbul, la 19:45 a aterizat. Sunt 194 de pasageri, fiind vorba despre o aeronavă Turkish Airlines. Pasagerul este român, cel cu simptome de febră tifoidă”, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanți ai Companiei Naționale Aeroporturi București.

Pasagerii au rămas conform procedurii specifice în aeronavă, doar cel suspect de febră tifoidă a fost debarcat și preluat de echipe medicale.

Procedura este ca pasagerii să rămână în avion până când Direcția de Sănătate Publică face verificările corespunzătoare, potrivit sursei citate.

La aeroportul Otopeni s-au depasat de urgență ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Ministerul Sănătății a anunțat, marți seară, că pasagerul suspect de febră tifoidă a fost transportat la Spitalul Victor Babeș din Capitală