Actualitate

Pentru prima dată în România numărul șoferilor prinși drogați la volan l-a depășit pe cel al conducătorilor auto beți

Pentru prima dată în România polițiștii au prins mai mulți șoferi drogați la volan față de conducători auto depistați băuți în trafic.

În luna iulie au fost deschise peste 70 de dosare penale pentru șoferii care au condus sub influența substanțelor interzise, în comparație cu 60 de dosare pentru șoferii băuți.
Polițiștii atrag atenția că trendul celor care conduc drogați este în creștere, iar în ultimii doi ani numărul celor care se urcă la volan sub influența substanțelor psihoactive a crescut aproape de două ori
„Au fost constatate 1.166 de infracțiuni de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive. Dintre acestea, 966 de infracțiuni au fost constatate de către brigada rutieră, 199 de către secțiile de poliție, una de către serviciul de poliție pentru Centrul Vechi.

Ce pot să vă spun, că la acest moment, constatările făcute de colegii mei cu ocazia acțiunii lor de depistare în trafic a persoanelor consumatoare, am ajuns să constatăm că persoanele depistate sub influența drogurilor au depășit persoanele care au fost depistate cu consumul de alcool”, a transmis Bogdan Berechet, directorul general al Poliției Capitalei.

sursa