Actualitate

PMB vrea să achiziţioneze servicii de întreţinere a gazonului de pe Arena Naţională

PMB vrea să achiziţioneze servicii de întreţinere a gazonului de pe Arena NaţionalăPrimăria Capitalei dorește să achiziționeze servicii de întreținere a gazonului de pe Arena Națională, conform unui anunț publicat pe site-ul Municipalității.
Serviciile de întreținere a gazonului vizează întreaga suprafață de 8.260 mp.

„Suprafața gazonată este realizată și trebuie menținută în standarde, conform recomandărilor FIFA, UEFA și cerințelor particulare ale organizatorilor meciurilor de fotbal de pe Arena Națională. Față de standardul în domeniu, organizatorii meciurilor — gazdele solicită în mod frecvent servicii suplimentare de udare, afânare sau tuns iarba”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit aceleiași surse, prestatorul urmează să furnizeze 470 kilograme de sămânță pentru gazon și se obligă se întrețină sistemul de îngrijire a gazonului, compus din: o instalație de aerare, fertilizare și drenare și o instalație de însoleiere artificială pentru stimularea fotosintezei. Termenul de prestare a serviciilor va fi de două luni de la emiterea ordinului administrativ de începere.

„Urmare a numeroaselor evenimente sportive care au avut loc în ultima perioadă în cadrul stadionului Arena Națională, dar și din cauza caniculei din ultimele săptămâni, gazonul poate suferi deteriorări. Căldura excesivă și multitudinea de meciuri jucate aici pot face ca suprafața să fie impracticabilă. În vederea optimizării consumurilor și creșterii calității suprafeței de joc, prestatorul se obligă să furnizeze și să însămânțeze semințele de gazon în situația constatării deteriorării acestuia”, se mai arată în document.

Romaniatv.net