Extern

Povestea Fetiței Răpite Salvată de un Gamer

O poveste remarcabilă de salvare a venit dintr-un loc neașteptat – de pe rețeaua de socializare Facebook, la o distanță de 8.000 de kilometri. Un gamer din Marea Britanie a devenit eroul unei fetițe de 4 ani din Arizona, răpită de tatăl ei, într-o dramă care a ținut întreaga comunitate cu sufletul la gură.

Tânărul de 21 de ani, pe nume Harry Brown, trăind în Anglia, a jucat un rol crucial în găsirea micuței Yvette. Când poliția o căuta de săptămâni întregi, Harry a descoperit povestea acesteia pe Facebook și a hotărât să intervină.

Yvette fusese răpită de tatăl ei, Virgil, după ce judecătorii au decis să o plaseze în custodia bunicilor. Într-o situație disperată, Harry a folosit rețeaua de socializare pentru a relua contactul cu tatăl fetei și pentru a obține informațiile necesare pentru a o găsi.

Prin intermediul unei conversații online, Harry a aflat că Yvette și tatăl ei locuiau într-un hotel din Arizona. Cu o idee ingenioasă, Harry i-a trimis o comandă de pizza lui Virgil, obținând astfel adresa exactă a locului unde se ascundeau.

Cu ajutorul poliției și a bunicului fetiței, Yvette a fost eliberată în cele din urmă, punând capăt agoniei și necunoscutului. Într-un act de curaj și ingeniozitate, Harry Brown a demonstrat puterea și utilitatea rețelelor de socializare într-o situație de urgență.

„Această experiență m-a făcut să înțeleg că Internetul poate fi folosit pentru bine și că fiecare dintre noi poate face diferența”, a mărturisit Harry pentru publicația Daily Mirror.