Politica

Proiect dur! 3 ani de inchisoare pentru protestatari, decizie luata de PSD!

Proiect dur pentru toti romanii care au protestat s-au vor protesta de acuma inainte

Deputatul PSD, Tudor Ciuhodaru vrea inchisoare pentru toti „categoric”.

„Partidul Social Democrat se delimiteaza categoric de initiativa personala a deputatului Tudor Ciuhodaru de a completa Codul Penal, in sensul extinderii domeniului de aplicare a sanctiunilor privind faptele indreptate impotriva ordinii constitutionale sau a exercitarii autoritatii de stat.

Partidul Social Democrat considera ca forma actuala a Codului Penal are prevederi clare si suficiente in legatura cu astfel de fapte si nu necesita completari sau modificari.

Mai mult decat atat, abordarea deputatului Tudor Ciuhodaru in aceasta materie este vaga, iar din acest motiv prezinta mai multe vicii de constitutionalitate in ceea ce priveste respectarea unor drepturi si libertati fundamentale precum libertatea intrunirilor sau dreptul de asociere.

Ca atare PSD se va opune acestui demers si va vota impotriva propunerii legislative a deputatului Tudor Ciuhodaru” – se arata intr-un comunicat de presa al PSD.

Un proiect de lege care prevede pedepsirea protestatarilor cu inchisoare intre 6 luni si 3 ani daca prin manifestare „au scopul de a schimba ordinea constitutionala ori sa ingreuneze sau sa impiedice exercitarea puterii de stat” a ajuns in Senat.

Initiatorul proiectului este deputatul PSD Tudor Ciuhodaru.