Actualitate

Proiectul „Centrală Electrică Fotovoltaică în Comuna Băsești”

Proiectul „Centrală Electrică Fotovoltaică în Comuna Băsești”: O Investiție Strategică pentru Dezvoltarea Locală

Comuna Băsești se pregătește să facă un pas important către sustenabilitatea energetică și eficiență economică prin implementarea unui proiect inovator: o centrală electrică fotovoltaică, depus și aprobat la Ministerul Energiei cu o valoare de 2.583.000 lei. Această inițiativă este destinată să revoluționeze consumul de energie al comunității și să genereze economii semnificative în bugetul local.

Ce presupune proiectul?

Proiectul constă în instalarea unei centrale electrice fotovoltaice care va alimenta cu energie electrică consumul propriu al comunei Băsești. Printre beneficiarii direcți se numără instituțiile și serviciile publice esențiale precum:

  • Sediul Primăriei: Asigurarea energiei necesare pentru funcționarea eficientă a administrației locale.
  • Școala: Furnizarea energiei pentru desfășurarea activităților educaționale.
  • Dispensarul: Asigurarea funcționării echipamentelor medicale și a iluminatului.
  • Căminele culturale: Asigurarea energiei pentru evenimentele și activitățile comunitare.
  • Pompele de apă și canalizare: Asigurarea funcționării acestor servicii esențiale.
  • Iluminatul public: Implementarea iluminatului public pe timp de noapte, cu aproximativ 650 de stâlpi.

Impactul economic și beneficiile comunității

Implementarea centralei fotovoltaice în Comuna Băsești va aduce multiple beneficii:

  1. Economii semnificative: Proiectul va genera o economie anuală estimată la peste 250.000 lei în bugetul local, bani care pot fi redirecționați către alte investiții esențiale pentru dezvoltarea comunității.
  2. Sustenabilitate energetică: Translatarea consumului de energie către o sursă regenerabilă și curată va contribui la reducerea amprentei de carbon și la protejarea mediului înconjurător.
  3. Eficiență și fiabilitate: Centrala fotovoltaică va funcționa fără întreruperi, asigurând alimentarea cu energie electrică chiar și în condiții de noapte.

Etapele proiectului și perspectivele viitoare

Inițiativa este deja în curs de implementare, iar comunitatea se așteaptă la beneficii imediate. Proiectul este susținut de angajamentul ferm al Primăriei Băsești și va deschide calea către noi oportunități de dezvoltare și modernizare a infrastructurii locale.

Prin intermediul acestei investiții strategice în energie regenerabilă, Comuna Băsești demonstrează angajamentul față de sustenabilitatea și progresul economic, aducând beneficii durabile pentru generațiile viitoare.

Un proiect de importanță majoră pentru economia bugetului local:

CENTRALĂ ELECTRICĂ FOTOVOLTAICĂ ÎN COMUNA BĂSEȘTI
Depus și aprobat la Ministerul Energiei cu o valoare de 2.583.000 lei. Centrala electrică fotovoltaică va asigura consumul propriu a Comunei Băsești: sediul primăriei, școala, dispensar, căminele culturale, pompe de apă și canalizare, iluminat public – Pentru iluminatul public vor fi montate corpuri de iluminat în fiecare stâlp din comună, aproximativ 650 stâlpi si va funcționa fără întreruperi pe timp de noapte. Acest proiect va aduce anual o economie la bugetul local de peste 250.000 lei, bani care vor fi alocați altor investiții.
Cu stimă,
Primar: Călăuz Ioan” potrivit Primaria Comunei Basesti