Extern

Putin avertizează în legătură cu posibilitatea ca SUA să furnizeze armament defensiv Ucrainei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, azi, că o decizie a Statelor Unite de a furniza armament defensiv Kievului ar alimenta conflictul din estul Ucrainei și ar putea instiga separatiștii proruși din această regiune să-și intensifice campania, informează agenția de știri Reuters.

Luna trecută, în cursul unei vizite la Kiev, Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat că Administrația SUA reevaluează opțiunea transferului de armament letal cu scop defensiv către Ucraina.

Transferul de arme într-o zonă de conflict nu ajută eforturile de soluționare pașnică, ci doar înrăutățește situația„, a declarat Vladimir Putin, după ce a fost întrebat în legătură cu posibilitatea ca Washingtonul să furnizeze armament Kievului.

O astfel de decizie nu ar schimba situația, însă numărul victimelor ar putea crește„, a adăugat liderul rus, care a mai sugerat că separatiștii proruși ar putea reacționa la această măsură prin intensificarea propriei campanii militare.

Autoproclamatele republici (proruse din estul Ucrainei) au destule arme, inclusiv unele capturate de la partea adversă„, a precizat Putin.

Este greu de imaginat cum vor reacționa autoproclamatele republici. Poate vor transfera arme în alte zone de conflict„, a completat președintele rus.