Actualitate

RAPORTUL MAI privind intervenția de la Caracal: Jandarmeria ar fi refuzat inițial să trimită luptători pentru a sprijini ancheta. Reacția ministrului Mihai Fifor

Noi informații incredibile ies la iveală din raportul MAI privind intervenția de la Caracal.

Documentul arată că Jandarmeria ar fi refuzat inițial să trimită la fața locului luptători de la Brigada Mobilă pentru a sprijini ancheta
Comisarul șef Alexe Nicolae, demis ulterior de fostul ministru Nicolae Moga, ar fi solicitat comandandului Brigăzii Mobile de Jandarmi Craiova 20 de jandarmi în sprijin, iar acesta ar fi refuzat, precizând că oamenii sunt ocupați cu alte misiuni. În cele din urmă, au fost trimiși doar 10 jandarmi de la Inspectoratul din Slatina.

De asemenea, polițistul a dispus șefului SAS să-i pună la dispoziție 2 grupe a câte 7 oameni pentru perchezițiile ce urmau a fi efectuate. Totodată, a luat legătura telefonic cu adjunctul șefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova, colonelul B, solicitându-i să fie sprijinit cu 20 de jandarmi, însă acesta a refuzat, spunând că are oamenii în dispozitiv. Ulterior, comandantul IJJ Olt, domnul colonel D. a pus la dispoziție 10 jandarmi în sprijin pentru efectuarea perchezițiilor domiciliare, aceștia prezentându-se la ora 5:30 la sediul Poliției Municipiului Caracal”, se arată în raportul Poliției.
Ulterior, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a precizat că este vorba despre o ”neînțelegere”.

Acel refuz pe care îl menționați dumneavoastră este, de fapt, o solicitare a comandantului grupării de a se adresa unității competente, respectiv Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, care are un detașament de ordine publică chiar în zona respectivă, în orașul Caracal. Nu este vorba despre un refuz. Este vorba doar de o redirecționare a solicitării către cei competenți să acționeze acolo. Jandarmii au participat la acea activitate din acea dimineață, cu mențiunea că au fost efective de la Inspectoratul de Jandarmi Olt, care are un detașament chiar acolo în zonă”, a explicat Georgian Enache
Joi dimineață, și ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihia Fifor, a avut o reacție cu privire la această situație.

„Am făcut aseară o discuție cu împuternicitul de la jandarmi. Mi-a explicat despre ce a fost vorba. Am înțeles că s-a sunat în virtutea unei relații de prietenie către cei de la Craiova și omul acela a spus: „domne, nu mă mai suna pe bine, pentru că eu nu mai lucrez unde știai tu, sună la colegii de la Olt”.

S-a clarificat chestiunea aceasta. S-a sunat la jandarmii de la Olt și a fost sprijinit”, a spus Mihai Fifor, la sediul MAI.

sursa