Showbiz

Realizatorul TVR Sorin Burtea a murit

Realizatorul TVR Sorin Burtea a murit luni, 3 august. Anunțul a fost făcut de TVR Internațional, post la care realiza emisiunea Investiți în România.

Sorin Burtea lucra în Televiziunea Română de 40 de ani

Realizatorul TVR s-a născut pe 28 aprilie 1953 în Câmpulung Muscel. Acesta a început colaborarea cu Radio-Televiziunea în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje și emisiuni economico-sociale la radio.

Ulterior, el a absolvit Facultatea de Ziaristică a Universității București. În 1980 a fost angajat în Televiziunea Română, iar de atunci a lucrat în redacția Economică. A fost redactor, redactor principal, realizator de emisiuni, redactor-șef cu delegație, redactor-șef adjunct, secretar general de redacție, coordonator emisiuni economice.

În anul 2005 a fost ales de salariați membru în Consiliul de Administrație al SRTV. În 2007 a fost reales pentru al doilea mandat. Din 2010, Sorin Burtea a făcut parte dintr-un nou Consiliu de Administrație pentru a treia oara, iar în 2012 a fost ales tot de angajați pentru a patra oară.

”De-a lungul carierei în televiziune a realizat şi coordonat emisiuni precum „Reflector”, „Economia încotro?”, „Studioul economic”, „Ziua de mâine”, care au adus cote de audienţă foarte mari, aducând în atenţie fenomenul infracţionalităţii economice şi al crimei organizate, chiar înainte ca legea să definească aceste elemente.

A coordonat campania „Învinge apele!” din emisiunea „Interes general”, de pe TVR 1, un proiect ambiţios, o premieră în România, dar şi campania „Solicitaţi bonul fiscal!”, tot pe TVR1.

Toată viaţa i-au plăcut confruntările faţă-n faţă cu invitaţi inteligenţi. A realizat și moderat emisiunea Investiţi în România! pe TVR Internaţional, un program ce se află de 20 de ani în grila postului românilor de pretutindeni”, se menționează în anunțul făcut de TVR Internațional.

sursa