Actualitate

REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au descoperit aproximativ 3.900 de comprimate de ecstasy și peste 1 kilogram de cocaină, cu valoare de piață de aproximativ 130.000 de euro, în urma a 17 percheziții domiciliare.

imagini – https://youtu.be/DWuLqFjHoZY

La data de 11 martie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au efectuat 17 de percheziții, în județul Brașov, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru trafic de droguri de risc și de mare risc și operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna septembrie 2020, mai multe persoane ar fi procurat, ar fi preparat și ulterior ar fi comercializat în medii frecventate de tineri substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Totodată, aceștia ar fi comercializat, în municipiul Brașov, droguri de risc și de mare risc.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 3.919 comprimate ecstasy, 1.130 grame cocaină, cu valoare de piață de aproximativ 130.000 de euro, 7.800 de euro și 10.750 de lei.

11 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov și B.C.C.O. Brașov, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale ce se impun, 8 dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Ulterior, pentru 6 persoane, instanța a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, celelalte două persoane urmând a fi prezentate instanței, cu propunere de arestare preventivă, în cursul zilei de 12 martie 2021.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au fost sprijiniți în activități de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista” Brașov și polițiști din cadrul Centrului Chinologic (Dr. Aurel Greblea Sibiu).

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările continuă, pentru probarea întregii activități infracționale.