Advertoriale

Rolex Oyster Perpetual

Un punct de reper pentru brandul Rolex, colecția Oyster este una dintre primele lansate care a pus amprenta asupra întregii industrii. Ceasurile elegante, clasice și minimaliste sunt o alegere ideală pentru toți cei care își doresc un model atemporal, simplu, dar de efect, pentru a putea fi purtat atât la ocazii speciale, cât și zilnic, ca un accent important al propriului stil.

Rolex Oyster Perpetual a reprezentat și un punct de inovație pentru tot ce înseamna piața de ceasuri de lux până atunci, reușind să aducă în fața pasionaților, dar și a companiilor concurente, noi funcții și detalii care au început să fie din ce în ce mai des încorporate în colecții viitoare.

Istoria Oyster Perpetual

Colecția Oyster a fost adusă de Rolex pentru prima dată în fața publicului larg în 1926 reușind să atragă atenția prin nume care sublinia una dintre cele mai noi și utile funcții, rezistența la apă.

Mai târziu, în 1931, Rolex aduce o îmbunătățire care avea să schimbe complet modul de funcționare și eficiența ceasurilor de lux. Apare noul Oyster Perpetual, al cărui nume încă nu era brevetat, care folosea pentru prima dată un mecanism automat de funcționare care are la bază un principiu simplu: mișcarea continuă a încheieturii determină rotirea perpetuă a unei greutăți mici încorporate în ceas. Abia în 1945 Rolex a decis atribuirea acestui nume pentru primul ceas cu mișcare automată, înglobând cele două funcții principale care definesc și deosebesc acest model.

În același an apare și primul Oyster Perpetual Datejust, iar trei ani mai târziu se lansează și varianta Explorer, destinat iubitorilor de aventură. 1956 a reprezentat apogeul pentru această colecție, fiind realizat primul Oyster Day-Date, din metale prețioase și cu detalii atent realizate, iar în 1964 apare și o variantă pentru femei, mai delicată, dar la fel de specială, de doar 24,5 mm diametru.

Ce este Oyster Perpetual?

Oyster este un material folosit de Rolex în majoritatea modelelor realizate, însă în acest caz utilizarea acestui cuvânt în denumire simbolizează faptul că acesta a fost primul ceas care a beneficiat de rezistența și performanța la contactul cu apa. Cele două cuvinte desemnează întocmai particularitățile ceasului ca simbol al bradului, rezistența la apă și mișcarea automată, aspecte care pentru prima dată erau folosite în realizarea ceasurilor de lux, mai ales împreună.

Chiar și în prezent, Oyster Perpetual este unul dintre cele mai apreciate și căutate ceasuri create de Rolex, în pofida faptului că pentru multe modele producția s-a oprit. Clasic, elegant și foarte precis, cu o carcasă rezistentă în fața tuturor factorilor externi, acest ceas este combinația perfectă între aspect deosebit și performanță inegalabilă.

Care sunt cele mai apreciate modele de Oyster Perpetual?

Această colecție a cunoscut apogeul pe mai multe planuri, având nenumărate modele care au ajuns de colecție, dar și încasări impresionante încă din primii ani de la lansare. Printre cele mai apreciate se numără Oyster Perpetual 1018, un model foarte rar, inspirat din consacratul Explorer. Cu o carcasă de 36mm, detalii atent realizate și un aspect unitar specific, acest model a fost realizat doar pentru câțiva ani, fiind considerat unul dintre cele mai rare în prezent.

O altă variantă care a atras atenția a fost și Oyster Perpetual 41 Blue care îngloba toate caracteristicile definitorii ale acestei colecții, dar sub un aspect unic. Cadranul albastru este detaliul care a făcut ca această serie să fie foarte apreciată, tocmai prin prisma aspectului rafinat.

Există o varietate de modele foarte apreciate din colecții consacrate cum este și Oyster Perpetual, însă pentru a avea siguranța că investești într-o piesă autentică, este recomandat să cumperi doar de la magazine autorizate de profil, ca Era Vault!