Advertoriale

Rolul livingului și al diningului într-o locuință

Pentru orice locuință livingul și diningul sunt două spații deosebit de importante. Tu știi ce întrebuințare au aceste camere?

Pentru orice locuință livingul și diningul sunt două spații deosebit de importante. Tu știi ce întrebuințare au aceste camere?

Rolul livingului într-o locuință

Știm cu toții că livingul este una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință, fiind centrul vieții de familie și al socializării.

Aici se adună familia și prietenii se adună pentru a petrece timp împreună, pentru a discuta, pentru a urmări filme sau pentru a juca jocuri de societate. Este spațiul unde se desfășoară multe dintre activitățile sociale ale unei familii.

Livingul oferă, de asemenea, un spațiu confortabil și relaxant în care membrii familiei se pot retrage pentru a se odihni, pentru a citi o carte sau pentru a asculta muzică. Este locul ideal pentru a te relaxa după o zi lungă și obositoare.

Plus de asta, livingul este adesea centrul atenției din punct de vedere al designului interior al unei locuințe. Este spațiul în care se pun în valoare piese de mobilier elegante, decorațiuni frumoase și culori atrăgătoare, creând o atmosferă plăcută și primitoare.

Acest spațiu poate să îndeplinească, pe lângă rolul să de relaxare și alte funcții practice, precum depozitare pentru cărți sau alte obiecte, spațiu pentru activități recreative sau chiar loc de muncă pentru cei care lucrează de acasă.

Iată cum livingul este în fapt o încăpere esențială într-o locuință, , oferind atât funcționalitate practică, cât și oportunități pentru socializare, relaxare și exprimare estetică.

Elementele principale de mobilier din living

Într-un living pot fi prezente diverse elemente de mobilier care contribuie la confort și funcționalitate.

Iată câteva dintre acestea:

Canapea sau colțarul

Este un element central în living, oferind loc de relaxare pentru membrii familiei și oaspeți. Există diverse tipuri de canapele, de la cele cu două locuri până la cele în formă de colț sau cu multiple locuri. Pentru protejarea colțarului sau a canapelei vă recomandăm să folosiți huse.

Puteți avea în vedere huse colțar in forma de l, huse pentru canapea de 2, 3, ori 4 locuri, huse fotolii etc.

De ce sunt importante husele? Pentru a prezerva tapițeria canapelei ori a colțarului un timp îndelungat.

Scaunele

Pot fi utilizate atât în jurul unei mese de cafea, cât și în alte zone ale livingului pentru a oferi locuri suplimentare de ședere.

Și în cazul scaunelor sunt indicate husele. Să nu neglijăm nici tapițeria scaunelor, mai ales fiind niște locuri destul de frecventate.

Măsuță de cafea

Este un element practic și estetic, fiind folosit pentru a așeza diverse obiecte precum cărți, reviste, telecomandă sau băuturi.

Putem opta pentru măsuțe de cafea moderne din sticlă ori inox, ori clasice din lemn. De asemenea este important aleg o măsuță adaptată stilului din locuință.

Bibliotecă sau rafturi

Oferă spațiu de depozitare pentru cărți, obiecte decorative sau alte obiecte personale. Pot fi de diverse dimensiuni și stiluri pentru a se potrivi cu designul interior al livingului.

Biblioteca trebuie să reflecte personalitatea proprietarilor, din toate punctele de vedere. Ideea este să luați în calcul nu doar cărțile pe care le dețineți la acest moment, ci să vă gândiți și la cele pe care le achiziționați în viitor.

Comodă TV

Folosit pentru depozitarea și organizarea echipamentului audio-vizual, a cărților, a jocurilor sau a altor obiecte.

Pentru că în zilele noastre tehnica a devenit baza vieții, alegerea unei comode trebuie să țină cont de implicarea noastră în această direcție.

Ideea ar fi să avem o idee din start despre aparatura pe care o dorim, astfel încât comoda să fie în acord cu aceasta. Cu siguranță vom avea nevoie de rafturi pentru diverse aparate, de găuri pentru trecerea firelor de alimentare ș.a.m.d.

Masă de living sau măsuță laterală

Poate fi folosită pentru diverse activități precum luatul mesei, jocuri de societate sau lucrul la laptop.

Uneori se obișnuiește realizarea în living a unui colț de lectură, cu o mică măsuță și un fotoliu confortabil, eventual și cu un corp de iluminat necesar acestei activități.

Scaun sau fotoliu confortabil

Oferă un loc suplimentar de relaxare în living, fiind perfect pentru citit sau privit televizorul.

În funcție de dimensiunea livingului putem opta pentru unul sau mai multe fotolii. La fel ca în cazul canapelelor și a colțarelor, și fotoliile au nevoie de huse. Și, luați aminte, husele nu sunt doar pentru protecție, ci sunt plăcute și ca element de design, fiind o modalitate simplă de a schimba atmosfera într-o locuință.

Tablouri sau decorațiuni de perete

Adaugă personalitate și caracter livingului, creând o atmosferă plăcută și primitoare.

În ultimul timp a devenit foarte populară ideea de a vopsi un perete astfel încât acesta să iasă în evidență. De regulă vorbim de peretele din spatele canapelei ori a colțarului.

Un alt element chic și de asemenea, aflat în topul preferințelor în ultimul timp sunt tablourile canvas ce compun o temă.

Rolul diningului într-o locuință

Deși este o încăpere mai puțin folosită la noi, la români, totuși această cameră începe să capete popularitate îndeosebi în rândul tinerilor.

Diningul este o încăpere deschisă de regulă, unde se ia masa. Este un fel de sală de mase modernă.

Știm cu toții că diningul oferă un spațiu dedicat pentru luat masa împreună cu familia. Este un moment important în care membrii familiei se pot aduna, pot discuta și pot împărtăși experiențe din timpul zilei.

De asemenea, este locul ideal pentru a găzdui ocazii speciale precum sărbători de familie, cine romantice sau petreceri cu prietenii. Este un spațiu în care se creează amintiri frumoase și se împărtășesc momente de bucurie.

O sală de mese bine amenajată este un semn de ospitalitate și bună primire pentru oaspeți. Este locul unde aceștia sunt invitați să ia masa în confort și eleganță.

În timp ce familia sau oaspeții iau masa în dining, se creează oportunități pentru interacțiune și conexiune socială. Aceste momente sunt importante pentru consolidarea relațiilor și crearea unei atmosfere calde și prietenoase în locuință.

Altfel spus, diningul este o încăpere esențială într-o locuință, oferind un spațiu dedicat pentru luat masa în familie, pentru găzduirea oaspeților și pentru organizarea evenimentelor speciale, contribuind astfel la confortul și bunăstarea locuitorilor.

Elementele de mobilier din dining

Într-o sală de mese sau dining, pot fi prezente diverse elemente de mobilier care contribuie la funcționalitate și estetică.

Printre acestea se numără:

Masă de dining

Este elementul central al sălii de mese și oferă spațiul principal pentru luatul mesei în familie sau cu oaspeții. Masa poate fi de diferite dimensiuni și forme, în funcție de preferințe și de spațiul disponibil.

Scaune de dining

Furnizează locuri de ședere în jurul mesei și pot fi alese în funcție de designul mesei și de preferințele personale. Pot fi simple sau tapitate pentru un confort sporit.

Bufet depozitare

Este utilizată pentru a stoca vesela, tacâmurile, textilele de masă și alte obiecte necesare pentru servirea mesei. Bufeta poate fi un element practic și estetic în același timp.

Vitrină

Oferă un spațiu expozițional pentru obiecte decorative sau colecții, aducând un element de eleganță și rafinament în dining.

Bar sau bar mobilier

În cazul în care spațiul permite, un bar sau un mobilier pentru băuturi poate adăuga o notă de rafinament și poate servi ca un punct focal în sala de mese. Nu strică și o măsuță de servire, tot în aceeași idee.

Lumină de dining

O lampă deasupra mesei sau alte surse de lumină ambientală pot crea o atmosferă plăcută și intimă în timpul luatului mesei.

Acestea sunt câteva exemple de elemente de mobilier care pot fi prezente într-o sală de mese sau dining, fiecare contribuind la confortul și funcționalitatea spațiului. Configurația și stilul acestor elemente pot fi adaptate în funcție de preferințele personale și de designul general al locuinței.

În concluzie, livingul și diningul sunt două încăperi esențiale într-o locuință, fiecare având rolul său distinct și aducând multiple beneficii locuitorilor.

Livingul este centrul socializării și relaxării, oferind un spațiu confortabil pentru petrecerea timpului în familie și cu prietenii, precum și pentru relaxare și divertisment.

Pe de altă parte, diningul este locul dedicat luatului mesei în familie, găzduirii oaspeților și organizării evenimentelor speciale, contribuind la crearea unei atmosfere calde și primitoare în locuință.

Elementele de mobilier prezente în aceste încăperi completează funcționalitatea și estetica lor, contribuind la confortul și bunăstarea locuitorilor.

Prin combinarea utilității practice cu aspectele estetice, livingul și diningul devin spații deosebite în care sărbătorim momentele speciale și ne bucurăm de viață în familie și cu cei dragi.