Actualitate

ROMÂNIA. 177 de persoane dispărute, descoperite de polițiști în ultima săptămână

În ultima săptămână, în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Română, au fost depistate 177 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanțele de judecată.

În perioada 29 septembrie – 5 octombrie a.c., polițiștii din întreaga țară, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, au depistat 125 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 84 de minori.

De asemenea, au fost depistate 52 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 40 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 6 aveau mandate de arestare preventivă, 4 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare și 2 aveau emise sentințe de internare în unități medicale de specialitate.

Exemple:

Un bărbat, de 67 de ani, din comuna Pădureni, județul Vaslui, care se sustrăgea executării unei pedepse de 4 ani și 9 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte, a fost depistat de polițiști, la data de 2 octombrie a.c., în localitatea Huși și a fost încarcerat în Penitenciarul Vaslui.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Arad au depistat, la data de 4 octombrie a.c., în localitatea Nădlac, un bărbat, de 44 de ani, din comuna Mihăilești, județul Botoșani, care se sustrăgea executării unei pedepse de 3 ani și 4 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

⁕ La data de 30 septembrie a.c., polițiștii din Bihor au depistat, în municipiul Oradea, un bărbat, de 21 de ani, din localitate Grăniceri, județul Arad, care se sustrăgea executării unei pedepse de 2 ani de închisoare, pentru tâlhărie. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea.