Sport

România a obţinut medaliile de argint la CE de tenis de masă

Echipa feminină a României a obţinut, duminică, medalia de argint la Campionatul European de tenis de masă de la Cluj-Napoca.
România a obţinut medaliile de argint la CE de tenis de masă. România, care era deţinătoarea precedentelor două trofee continentale, a fost învinsă de Germania în finală, scor 3-1.

România a obţinut medaliile de argint la CE de tenis de masă
În finala de duminică, s-au înregistrat următoarele rezultate:

Bernadette Szocs – Nina Mittelham, scor 2-3 (11-8, 7-11, 11-9, 9-1, 10-12);

Eliza Samara – Sabine Winter, scor 0-3 (6-11, 9-11, 10-12);

Daniela Dodean Monteiro – Chantal Mantz, scor 3-2 (11-7, 7-11, 8-11, 11-5, 11-7);

Eliza Samara – Nina Mittelham, scor 2-3 (12-10, 8-11, 11-9, 9-11, 7-11)

Până în finală, pe tabloul principal, româncele au trecut de Luxemburg (3-0) şi de Franţa (3-0).

Antrenorul echipei feminine de tenis de masă a României, Viorel Filimon, a declarat că este supărat deoarece jucătoarele nu l-au ascultat. „Ne-a lipsit în primul rând dorinţa de a asculta. Am vorbit ceva cu fetele, să zicem că Bernie a avut momentul decizsiv când a avut 9-6. Nu au ascultat, am mai spus şi după Olimpiadă lucrul ăsta. Eliza inclusiv acum a schimbat două servicii… Au luptat, într-adevăr, dar am luptat orbeşte. Atunci când ne căpătam avantaj atunci dădeam cu piciorul şi risipeam tot avantajul creat. În general au nişte păreri care nu ştitu, ar trebui întrebate ele. Sunt supărat pentru că nu au ascultat”, a spus Filimon.

Daniela Dodean Monteiro a declarat că se mândreşte cu argintul, dar rezultatul este unul dureros, mai ales deoarece ea este nevoită să se retragă din naţională. „Este foarte dureros, ne aşteptam la mai mult. Din păcate nu am reuşit să aducem. Ne mândrim cu argintul. După primul meci lumea s-a descurajat, antrenorul nostru s-a descurajat. Eliza a intrat descurajată. Au fost nişte greşeli care ar fi bine să nu se repete. Sunt cu lacrimi în ochi pentru că a fost ultima competiţie a mea pentru România. E dureros, e greu. Această retragere este puţin forţată, nu este voinţa mea, dar din motive că am o fetiţă şi care nu-mi dă voie să fac programul pe care domnul antrenor îl vrea sunt forţată să mă retrag. Am decis să pun copilul pe primul plan. Sportul cere disciplină, cere prezenţă în cantonamente. E prea greu pentru copil”, a spus Dodean.

sursa