Sport

Ce sumă va primi Ana Maria Popescu pentru medalia de argint câștigată la olimpiada de la Tokyo

Ana Maria Popescu va primi suma de 75.000 de euro pentru medalia de argint câștigată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportivaa obținut sâmbătă a treia medalie olimpică din carieră, după argintul de la Beijing, în proba de simplu, și aurul cu echipa de la Rio.

Performanța sportivei va fi premiată cu suma de 50.000 de euro, conform protocolului COSR. În plus, suma ar urma să fie suplimentată de CSA Steaua, clubul la care este legitimată, cu încă 50%, adică încă 25.000 de euro, scrie gsp.ro.

Mihai Covaliu a precizat că sportivii medaliați se vor bucura și de un autoturism, oferit de sponsorul evenimentului:

Se știe faptul că Toyota este partenerul top al Comitetului Internațional Olimpic și că avem o relație foarte, foarte bună de parteneriat cu Toyota România. După Jocurile Olimpice vom căuta să ne onorăm și această promisiune. Eu spun că vor fi mulțumiți cei care vor câștiga medalii.

O medalie înseamnă o pensie viageră. Am făcut demersuri pe lângă Guvern și nu mai trebuie să așteptăm acea dublare a premiilor pentru medalia de aur, argint și bronz. S-a aprobat deja dublarea. Sunt 70.000 de euro pentru medalia de aur și se scade până la locul 3. Plus până la 50% din partea clubului sportiv la care este legitimat”, a spus Mihai Covaliu, la „Prietenii lui Ovidiu”.

sursa